fredag, mars 04, 2011

Petter Northug

Northug såg till att Norge tog guld i VM-stafetten i dag. Han lekte hem det när han utklassade de övriga på upploppet. Som vanligt alltså.

Svenskarna grät blod i tv över att Northug - ve och fasa - hyssjade publiken, stannade innan mållinjen och klev över den i maklig takt, allt för att ytterligare visa hur överlägsen han är.

- Är Northug en gris? frågar sig Expressen. Man kan till och med rösta ja eller nej nedanför artikeln.
- Sådant där beteende hör inte hemma på idrottsarenorna, säger SVT:s expertkommentatorer.
- Vad tycker ni om Northugs beteende på upploppet, frågar den uppjagade reportern det svenska stafettlaget åtminstone fem gånger på tre minuter. Uppenbarligen frustrerad av att varken Hellner, Richardsson, Södergren eller Olsson verkar vilja sjunga ut om hur fruktansvärt hemskt de tyckt att norrmannen betett sig.

Snälla.

Kanske är det politiskt okorrekt att tycka så, men låt för Guds skull Petter hållas. Längdskidåkning är inte den sexigaste sport man kan tänka sig och den behöver alla bad boys den kan få.

Northug skapar rubriker, rör upp känslor och lockar tittare till sporten. Dessutom är han bäst i världen på ett upplopp. Om han då vill sätta fingret till läpparna och ta ett långsamt kliv över mållinjen tycker jag han förtjänat det.

Inga kommentarer: