tisdag, januari 02, 2007

Nytt år, nya möjligheter

Då var man tillbaks i Örebro efter ett trevligt jullov på Åland. Nytt år med nya möjligheter. I år ska jag bli gladare, snällare, vuxnare och nyttigare.

Jullovet var bra, riktigt lyckat överlag faktiskt. En ny plattång, sockor, en prenumeration på Nya Åland, pengar och olika hem-grejer blev faciten på julafton. Fyra julmiddagar och en älgstek blev faciten av bortbjudningarna. Och åt det åländska nattlivet ägnades fyra kvällar.

Som avslutning blev det lite komiskt på Arken på nyårsafton. Stod och dansade till Desperado med en kompis kompis och fick ögonkontakt med han som jag exakt ett år tidigare hade stått där och kramats med. Sånt händer nog inte på så många andra ställen än på Åland. Glider man ifrån varandra blir avståndet oftast långt och man kanske som mest hälsar på varandra i förbifarten någon gång. Men på Åland är det omöjligt att glida ifrån varandra på det sättet. För hur mycket man än glider åt varsitt håll märker man plötsligt att man står där, på varsin sida av Arkens dansgolv, med två meter och ett tjugotal fulla bekanta mellan sig. Och jag tror faktiskt att jag gillar det med Åland. Det finns någonting härligt med att inget någonsin får ett definitivt slut där. Det är hoppingivande på något sätt...

Inga kommentarer: