onsdag, november 30, 2005

På begäran 2

Gammal story igen:

Samma år som jag och mina kompisar tog studenten åkte vi på solsemester till Spanien, till en liten ort som heter Nerja. Vi hade en helt underbar vecka där men trevligt umgänge, god mat och perfekt väder. På vårt hotell bodde två holländska killar i vår ålder som vi festade en hel del med. En kväll när vi satt med holländarna i hotellbaren och drack tequila hörde min kompis Anna att en engelsman vid bordet bredvid satt och snackade fotboll så hon slog sig ner vid hans bord och började diskutera Manchester United. Kvällen slutade med en efterfest på vårt hotellrum där holländarna och engelsmannen som hette Steve medverkade. Holländarna berättade vitt och brett om hur lagligt och ofarligt det var med droger i Holland och Steve berättade historier om när han deltagit i Kosovokriget.

Dagen efter ringde Linas mamma och frågade hur allt var med oss och vad vi hade gjort. Lina svarade sanningsenligt:

"Vi har haft efterfest med två knarkare från Holland och en engelsman som dödat folk i Kosovo."

Konstigt att Lotta inte tog första flyg ner efter oss.

Lina drog absolut de roligaste kommentarerna på den där resan. Ovanstående förstås men även en annan när hon skulle översätta en intern svensk snapsvisa för ena holländaren. Vi har nämligen i alla tider sjungit visan "Det smakar fitta, hej hej!" när vi shottat, fråga mig inte varför. I alla fall så sjöng vi denna visa även under en av festkvällarna med holländarna och när vi senare var på väg hem frågade han ena Lina vad visan betydde. Lina var ärlig ännu en gång och översatte ordagrant:

"It tastes like pussy, hello hello!"

Konstigt att de ändå umgicks med oss veckan ut.

Och ännu konstigare, han ena grabben dök upp på åland några månader senare. Inte illa.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, nej den där veckan glömmer man nog inte på ett bra tag! Men jag skulle väldigt gärna vilja höra historien om de bortspolade skorna, eller va tycker du?? :)

Anonym sa...

Hahaha den där resan e bland d roligaste vi ha gjort :) Förutom d du skrev fanns d ju även höjdpunkter som dom bortspolade skorna, skon i väggen från grannarna, å "she's drunk" :) kramar/L

Anonym sa...

Nej det sistnämnda tycker jag vi kan lämna därhän...annars kan du ju berätta om den romantiska udden, manen, sängbytet mitt i natten, den döda musen i poolen o ja listan kan göras lång :) Du kanske får göra en följetong "Detta hände i Nerja" eller nåt :)

Anonym sa...

För att inte tala om all mat o alla drinkar vi drack, speciellt när han där bartendern utbrast: "Do you know what's in it?"