lördag, december 10, 2005

På begäran III

Fick ett önskemål om att berätta ännu en rolig historia från förr. Har rannsakat minnet och kom att tänka på en privatfest som hölls på min gamla ungdomslokal Högtomt för några år sedan. Det var några gamla skolkompisar som fyllde år och som firade på lokalen. Hela kvällen var konstig, men otroligt rolig. Det hände grejer den där kvällen som jag nästan har förträngt ur mitt minne, minnet verkar fungera så, jobbiga saker förtränger man och man väljer att bara minnas de roliga.

Det hela började med att hela Saltvik var mörktlagt på grund av ett strömavbrott och på Högtomt hade de kopplat ett bilbatteri till en stereo för att få lite musik. Det var ett riktigt fylleslag där och efter några timmar drog vi vidare in till stan med min morbrors taxi. I taxin satt en tjej och såg ytterst illamående ut och där fälldes en kommentar som hängt med sen dess; "Om du vill spy och må dåligt så är det helt okej". Nåja, resten av kvällen spenderades på en krog i stan och sent inpå småtimmarna drog vi vidare till en kompis på efterfest. Där hände några riktigt roliga grejer:

- Efterfestvärden och en av våra andra killkompisar dansade tryckare medan de själva sjöng Carolas Främling

- Efterfestvärden visade upp ett nakenfoto på husets ägare, jag har fortfarande inte hämtat mig.

- Linda utmanade Frelle i tvspelstennis. Frelle spelade med en hand och tittade inte en sekund på tvn. Linda kämpade tappert med båda händerna och båda ögonen riktade mot skärmen. Frelle vann.

Nåja, det roligaste var i alla fall när en kompis från stan ringde och frågade om han inte fick komma ut till vår efterfest. Han fick tillåtelse att komma och även en tillsägelse att det bara var fint folk som fick komma på den här efterfesten. En halvtimme senare uppenbarade sig grabben i dörröppningen i sin pappas sjömansuniform med en flaska skumpa i handen. Det går inte att beskriva hur roligt det såg ut, man måste ha varit där. Han fick i alla fall en slurk wiskey och sedan drog vi hem i en orange Volvo som det ramlade delar från varje gång någon steg ur. En sådan efterfest kommer nog aldrig hända igen, och lika bra är det kanske. Synd att man inte kan återberätta det lika roligt som det var på riktigt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hahahahaa d va en av dom roligaste efterfesterna genom tiderna, e d den volvon som e på bilden? Å bara tanken på Bosses nakenbild skrattar man ju fortfarande åt :)
kramar/L

En helt vanlig ålänning berättar sa...

Bara för att klargöra, Volvon på bilden är inte samma som vi åkte den där kvällen. Den liknar dock. Det som avslöjar den är att den här ser hel ut.